YEŞİLİN KARMASI / MİX of GREEN

Okulumuz Elektrik Öğretmeni Sedat BAKIM’ın kurucusu olduğu “YEŞİLİN KARMASI / MIX of GREEN” adlı e-Twinning projesi yürütülmeye başlanmıştır.

Kurucusu olduğumuz projede Türkiye(10), Azerbaycan(4), İtalya(1), Gürcistan(1), Ürdün(1)  danışman öğretmen ve 85 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz bu projede 5 öğrenci ile proje çalışmasını yürütmektedir.

Kasım 2023 tarihinde başlayıp Mart 2024 tarihinde bitirilmesi planlanan projede lise öğrencilerimizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri temelinde çevre, geri dönüşüm, yenilenebilir kaynaklar, sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik üzerine etkinlikler yaparak öğrencilerin farkındalık düzeylerini arttırmak, çevreye karşı daha duyarlı daha bilinçli bir nesil yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin yabancı ülkelerdeki öğrenciler ile Web 2 araçları üzerinden iletişim kurarak hem teknolojik alanda hem de kültürel alanda gelişmeleri hedeflenmiştir. Projede yer alan öğretmenlerin etkileşimleriyle karşılıklı kültürel aktarımda bulanmaları amaçlanmaktadır.