Videoyu oynat

MOSTEM

Okulumuz

Okulumuz ilk olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yaptırılarak bir protokolle Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş ve 2010 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

2012 yılında, Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) Özel Meslek Liseleri açma teşviklerini içeren yasa ve mevzuat oluşturuldu. Bu adımın amacı, sanayinin talep ettiği nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve gençlerin istihdam olanaklarını hızlandırmaktı. Bu çerçevede, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM), Milli Eğitim Bakanlığı’na 49 yıllığına devredilerek özel okul statüsü kazandırıldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde bulunan okulumuzun toplam kampüs alanı 20.000m2 olup, 8896m2 si kapalı alan olarak kullanılmaktadır.

Misyonumuz

Biz Özel MOSB Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi olarak;

Çağın ihtiyaçlarına uygun mesleki, akademik ve hayat becerileri ile donatılmış gençler yetiştirerek MOSB işletmelerinin gücünü arttırmak ve ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkışını hızlandırmasına katkı sağlamaktır.

Vizyonumuz

İş Arayan Değil, İş’te Aranan Toplumda Saygın İnsan Yetiştirmek.

Okulumuzun Anadolu Teknik Lisesi Programında Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojileri alanlarında; Anadolu Meslek Lisesi programlarında ise Makine ve Tasarım Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanlarında eğitim öğretim verilmekte olup, MOSB işletmelerinde uygulanan iş gücü ihtiyaç analizi sonuçlarına göre yeni alanlar da açılması planlanmaktadır. Resmi statüde iken de okulumuzun donanımının %90 ı Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanmış olup, özel statüye kavuştuktan sonra donanım daha da geliştirilmiştir.

Okulumuzda;

ile eğitim-öğretim sürdürülmektedir.