Elektrik Elektronik

MOSTEM

Elektrik Elektronik

Teknolojisi

Elektrik elektronik teknolojisi; çağımızda küresel düzeyde büyük bir pazara sahip olarak sürekli gelişim ve değişim göstererek diğer bütün sektörleri de etkilemekte ve dünyada vazgeçilmezler arasına girmiştir. Bu sektörde söz sahibi olmak devletlerin en önemli stratejileri arasındadır. Alandaki yenilikler ve üretim, ihracat ve istihdam ile ülkelere çok büyük katkılar sunmaktadır.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında; hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile iç içe, endüstride kullanılacak bir sistem için donanımın tasarlanmasından programlama ve montajının yapılmasına kadar geçen süreci teorik ve uygulama esaslı ele alarak temel mühendislik eğitimi verilmektedir.

Okulumuzda Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanında; Endüstriyel Bakım Onarım dalında eğitim verilmektedir. Okulumuzdaki dalların yetkinlik ve yeterliliğini; iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde gözeterek, gelişen teknoloji ile iç içe, somut beceriler kazandırmayı hedeflemektedir. Endüstriyel iş kollarında ihtiyaç duyulan; temel elektrik ve elektronik, güç elektroniği, PLC yazılım ve uygulamaları, otomasyon sistemleri bakımı, elektronik kart tasarım ve onarımı, kumanda ve koruma sistemleri gibi konuların eğitimlerinin verildiği alandır.

Ayrıca okulumuzda öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak çeşitli endüstriyel ve öğrenci bazlı proje çalışmaları yaparak ulusal yarışmalarda dereceler kazanılmaktadır. Bu sayede mezunlarımız “iş arayan değil işte aranan” ayrıcalıklı ve nitelikli bireyler olarak iş hayatına atılmaktadır.