Şair Evlenmesi

Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler içerisinde bu yıl ilk defa tiyatro gösterisi yer almıştır. Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi için Türk Edebiyatının ilk modern tiyatro metni olan İbrahim Şinasi’nin yazdığı “Şair Evlenmesi” adlı oyun seçilmiştir. 10 Mayıs 2023 günü MOSB Danışma kurulu üyeleri ve MOSTEM Lisesi öğretmenlerine gerçekleştirilen prömiyerde tamamı okulumuz öğrencilerinden oluşan oyuncu kadrosu ve teknik ekibin profesyonelliği dikkat çekmiştir. Gençlik haftası boyunca toplam 40 sınıfa sahnelenen gösteri ile öğrencilerimize tiyatro kültürü tanıtılmış ayrıca öğrencilerimizin eleştirel düşünme becerilerini geliştirme, sözcük dağarcıklarını genişletme ve genel kültürlerine katkı sağlama hedeflerine ulaşılmıştır.

Diğer Etkinlikler