OKUMA ÇEMBERİ ETKİNLİĞİMİZ DANIŞMA KURULUNA SUNULDU.
OKUMA ÇEMBERİ ETKİNLİĞİMİZ DANIŞMA KURULUNA SUNULDU.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Mesleki ve Anadolu Lisesi gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı sevdirmek üzere yeni bir girişime daha imza attı. Okulumuzda artık okumaya yeni bir soluk getiriyoruz. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından gençlerimize artık belirlenmiş bir kitabı okutarak gruplarla tartışma üzerinden kitabın analizini yapmalarını ve bakış açılarını genişletmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.
Okuma çemberi ilk olarak 1982 yılında Karen Smith tarafından uygulanmıştır. Bu etkinlikte aynı kitabı okuyan öğrenciler belirli aralıklarla bir araya gelerek okunan kitapla ilgili sohbet etmekte , tartışmakta ve çözümleme yapmaktadır. Okuma çemberi etkinliğine göre gruplar 4-6 kişiden oluşturulur ve her öğrencinin bir rolü bulunur. Öğrenciler sorgulayıcı, bağ kurucu, sanatçı, bölüm uzmanı, özetleyici , araştırmacı, sahne düzenleyici, sözcük avcısı ve karakter ustası adlı roller ile görevlendirilir. Öğrenciler rollerine göre kitabı okur.
Okulumuzda etkinliğin ilk uygulaması Tiyatro Kulübü öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir. Ortak kitap olarak Şinasi’ye ait Şair Evlenmesi adlı ilk tiyatro eserimiz okunmuştur. Etkinlikten önce danışma kuruluna farklı sınıflardan seçilen öğrencilerimiz tarafından beden perküsyonu ve melodika gösterisi yapılmış ardından B blok Ahmet Nuri Ünver Konferans Salonunda okuma çemberi etkinliği ‘’Danışma Kurulu’’na sunulmuştur. Öğrencilerimizin gösterdiği performanstan çok memnun kalan Danışma Kurulu üyeleri etkinlikte görev alan tüm öğrencilerimize teşekkürlerini sunmuştur. Ardından tüm sınıflarda uygulanması planlanan bu etkinlik tüm sınıflara okuma çemberinin nasıl uygulanacağı konusunda bilgi vermesi ve tanıtılması bakımından tüm 9.sınıf öğrencilerimize sergilenmiştir.