MOSTEM’DE UZAKTAN EĞİTİM 31 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Okulumuzda öğrencilerimize, tüm dünyada kabul görmüş online eğitim platformu olan ‘’Microsoft Teams Education’’ uygulaması üzerinden haftalık ders programını eksiksiz işleyerek bir eğitim portalı aracılığıyla eğitim alma imkânı sunmaktayız.

Eğitim için Microsoft Teams, öğretmenlerin normal sınıf ortamlarının yanı sıra sanal bir sınıfta öğrenimi teşvik etmeye devam etmelerine olanak tanır. Öğretmenler, öğrencilerle kolayca iletişim kurabilir, sanal öğrenim web seminerleri düzenleyebilir, sınırsız sayıda öğrenciyle takım toplantıları düzenleyebilir ve kolayca erişilebilen dosyaları depolayabilirler. Bunun yanında öğrencilerle birlikte belgeler üzerinde iş birliği yapabilir ve aynı zamanda öğretmenler ve öğrenciler ayrı olsalar bile ikisinin de hala birbiriyle yakın temas halinde olduğu hissini yaratmak için çalışabilirler.

Microsoft Teams Programına tüm akıllı platformlardan katılım sağlanabilmektedir. Uygulama, öğrencilerimizin alışkın olduğu yaygın uygulamalarla tam olarak bütünleşir; Word, PowerPoint, Excel ve Teams gibi bilgisayar, telefon, tablet, masaüstü veya tarayıcıdan rahatlıkla erişilebilir. Yani öğrenciler ve öğretmenler günün herhangi bir saatinde herhangi bir yerde kullanabilir.

Okulumuzda kullanılacak olan bu portalda tüm öğretmenlerimizin canlı ders anlatımları kayıt altına alınacaktır. Böylece öğrencilerimizin daha sonra konularını tekrar etme veya katılamadığı ders içeriğini öğrenebilme imkanı sunuyor olacağız. Aynı zamanda sistem üzerinden öğrencilerimizin derslere devam ve devamsızlık raporu işlenerek öğrencilerin derse katılımı teşvik edilmiş olacaktır.

Öğretmeniyle ve öğrencisiyle her zaman güçlü bir ekip olmayı başarmış Mostem  Lisesi olarak böyle bir eğitim öğretim ortamı yarattığımız için mutlu ve gururluyuz…