MOSTEM VE VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING AUTHORITY (VETA) KARDEŞ OKUL OLUYOR

Özel MOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM) ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Vocational Education and Training Authority (VETA) arasında 31 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde mesleki eğitimlere yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı.

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait TÜREK’in ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Prof. Elizabeth Francis Kiango Kiondo ve
beraberindeki heyet katıldı. Bu heyette Director General-Dr. Pancras M.S. Bujulu, Training Manager-Abdallah Shaban Ngodu, Principal ICT-Sospeter Dickson Mkasanga, Principal Mechan-Theresia Ibrahim Mosha, Tutor Electrical-Lilian Menrad Mlimira yer almaktadır. Heyette aynı zamanda CBÜ ile işbirliği yapmak üzere Dar Es Salaam Teknoloji Fakültesi(DIT) ve heyete eşlik etmek üzere Tanzanya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi ile Tanzanya Cumhuriyeti Dış İlişkileri Türk Masası Temsilcisi bulunmuştur.
Planlanan program doğrultusunda 01.06.202 Salı günü CBÜ-DIT Heyeti, Tanzanya (VETA) Heyeti’ne sınıflarımız ve atölyelerimiz gezdirilerek okulumuz tanıtılmıştır. 02.06.2021Çarşamba günü MOSTEM&VETA işbirliği detayları için çalıştay düzenlenmiş ve İngilizce tanıtım sunumu yapılmıştır. 03.06.2021 Perşembe günü MOSTEM&VETA işbirliği protokol çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 04.06.2021 Cuma günü ise Bölge Yetkilileri CBÜ & DIT Heyeti Tanzanya(VETA) Heyeti arasında MOSTEM&VETA işbirliği protokol imzalarının atılması ardından hediye takdimimiz yapılmıştır. Bu protokolle MOSTEM ve Vocational Education and Training Authority (VETA) kardeş okul olmanın sevincini ve heyecanını paylaşmıştır. Tanzanyalı misafirlerimize işbirlikleri için teşekkürlerimizi sunarız.