MOSTEM YERLİ PLC ÜRETİMİ PROJESİ

• 19 Aralık 2015
  • 3.015 kez görüntülendi.

Okulumuzun “PROJELERLE ÖĞRETİM TEKNİKLERİ” adı altında yapılan öğrenci projelerinden olan MOSTEM YERLİ PLC ÜRETİMİ PROJESİ öğrencilerimizin tasarım, elektrik-elektronik ve yazılım disiplinlerini kullanarak bir ürün haline getirmeleri ve bu konudaki bilgi-becerilerini geliştirmeleri adına yapılmıştır.

PLC bir makinenin nasıl çalışacağını kontrol eden ve fabrikalarda makinelerin en önemli donanımlarından birisidir. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri bilgileri kullanarak kendi PLC tasarımlarını yaptılar ve üretimini gerçekleştirdiler. Ayrıca PLC sistemlerini kapalı kutu içinde bir donanım olarak görmekten uzaklaşarak iç yapısını daha iyi anlama imkanı buldular.

Proje maliyetinin çok düşük olması sebebiyle isteyen her öğrencimiz kendi PLC üretimini yaparak ladder diyagramı ile yazılım becerilerini geliştirdiler.

mostemplc-001. mostemplc-002. mostemplc-002 mostemplc-003. mostemplc-004.
mostemplc-004 mostemplc-005 mostemplc-006 mostemplc-007 mostemplc-008